2016. július 11.

A 10 kedvenc kilátóm (2. rész)

Az első rész után következzen a legjobb öt:

5. PYLON LOOKOUT - SYDNEY

A 10-es listán ez a második legolcsóbb kilátó, de persze nem elsősorban az ára, hanem a panoráma miatt került be az első ötbe. A pillér tetejéről a Sydney Harbour Bridge, a Sydney Opera és a belváros pazar látványa tárul elénk. És ha még ez sem lenne elég, még azt is megnézhetjük, hogy Philippe Petit milyen magasan feszítette ki a kötelét. (Belépő: 13 AUD = 2.800 Ft | www.pylonlookout.com.au)



4. TOUR MONTPARNASSE - PÁRIZS

Mi látszik az Eiffel-torony tetejéről? A Tour Montparnasse felhőkarcoló. És mi látszik a Tour Montparnasse felhőkarcoló tetejéről? Hát az Eiffel-torony. Szóval melyikre érdemes felmenni? (Belépő: 15 EUR = 4.800 Ft | www.tourmontparnasse56.com/en)



3. TOP OF THE ROCK - NEW YORK

Hasonló megfontolásból, aki az Empire State Building felhőkarcolóban szeretne gyönyörködni, annak a Rockafeller Center tetejére érdemes felmenni. Ráadásul innen még a Central Park is jobban látszódik, ami szintén elég látványos a manhattani betondzsungelben. (Belépő: 32 USD = 9.200 Ft | www.topoftherocknyc.com)



2. SKYGARDEN - LONDON

Körpanoráma Londonról, szemben a Shard felhőkarcoló, balra pedig a Tower Bridge, tiszta időben egészen a Wembley stadionig ellátni innen. És amúgy ingyenes. (Belépő: kb. 3 héttel előre foglalható | www.skygarden.london)



1. STATUE OF LIBERTY - NEW YORK

Sokáig fogalmam sem volt, hogy fel lehet menni a Szabadság-szobor koronájába, igaz, az utóbbi 15 évben több részletben nagyjából 10 évig zárva volt. Amúgy sem egyszerű a feljutás, mivel egy-egy napra csak nagyon limitált számú jegyet adnak el. Több hónappal előre le kell foglalni a látogatást, például most (július 11-én) október 17. a leghamarabb elérhető dátum. A kilátás is pazar, azonban az teszi igazán különlegessé, hogy mégiscsak a Szabadság-szobor koronájáról beszélünk. A koronás belépő ára amúgy csak 3 dollárral drágább, mint a 18 dolláros sima látogató jegy, szóval a különlegessége mellett igazán olcsónak is számít ez a kilátó. (Belépő: 21 USD = 6.000 Ft | www.statuecruises.com/statue-liberty-and-ellis-island-tickets)