2016. július 10.

A 10 kedvenc kilátóm (1.rész)

10. THE SHARD - LONDON

A Shard Nyugat-Európa legmagasabb épülete, gyakorlatilag egész London látható innen. Azonban a felhőkarcolónak van egy igazi különlegessége, mégpedig a páratlan élmény, amelyet a 240 méter magasan elhelyezkedő a mosdó használata nyújt. (Belépő: 26 GBP = 9.600 Ft | www.theviewfromtheshard.com/en/)



9. PETRONAS-IKERTORONY - KUALA LUMPUR

A Petronas-ikertony a világ legmagasabb ikertornya, ráadásul a két felhőkarcoló között van egy híd, ami igazán különlegessé teszi az épületegyüttest. Az egyetlen negatívum, hogy a kilátóba csoportosan lehet fel- és lejutni, ami azzal is együtt jár, hogy csak rövid ideig lehet fent tartózkodni. (Belépő: 85 MYR = 6.100 Ft | www.petronastwintowers.com.my)



8. CN TOWER - TORONTÓ

A CN toronynak több különlegessége is van. Már a feljutás is igazán látványos, ugyanis a lift az épület oldalán közlekedik és üvegfallal rendelkezik, azaz az emelkedés közben is végig lehet élvezni a látvány. A kilátóban pedig van egy üvegpadló, amelyre igazán félelmetes rálépni, ugyanis 346 méterrel van a föld felett. (Belépő: 45 CAD = 9.800 Ft | www.cntower.ca)



7. BURJ KHALIFA - DUBAJ

A világ legmagasabb épülete, ilyen magasból az óriás szökőkút is picinek tűnik. Egyik irányban a tenger a mesterséges szigetekkel, a másik irányban pedig a sivatag látszik. Ahogy mondani szokás: "must see".  (Belépő: 125-500 AED = 9.700-38.700 Ft | www.burjkhalifa.ae)



6. MARINA BAY SANDS - SZINGAPÚR

Az épület tetején található egy medence, amelyet csak a hotel vendégei használhatnak, azonban a kilátóba bárki felmehet. Innen az öböl és a felhőkarcolók, az elképesztően zsúfolt város, illetve a világ egyik legnagyobb óriáskereke látható. Nekem azonban a tenger és a rengeteg hajó látványa tetszett a legjobban. (Belépő: 23 SGD = 4.900 Ft | www.marinabaysands.com)