2016. január 28.

Szkopje lesz a 100. Budapestről elérhető repülőtér?

Már egy ideje tervben van, hogy újra legyen közvetlen légi összeköttetés Budapest és Szkopje között. A Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján olvasható júliusi közlemény szerint már most üzemelnie kéne az új járatnak. Amúgy szintén a minisztérium honlapján olvasható, hogy 2017-ben tervben van a Budapest - Szófia járat újraindítása is.

Hivatalos bejelentés egyelőre nincs és még a légitársaság járatkeresőjében sem elérhető az útvonal. Azonban egy szemfüles olvasónk kiszúrta, hogy a Wizz a honlapján már reklámozza az új járatot. Ha tényleg létrejönne a Budapest - Szkopje légi összeköttetés, akkor a macedón főváros reptere lenne a 100. Budapestről elérhető légi kikötő, ezáltal az amúgy is fapados túlsúly még tovább növekedne.

UPDATE: A Wizz Air közleménye:
„Átmeneti programozási hiba következtében a weboldalon olyan útvonal volt látható, amely jelenleg nem szerepel a Wizz Air kínálatában. Folyamatosan több repülőtérrel is egyeztetünk a jövőbeli növekedéssel kapcsolatban, és amint van erre vonatkozó hírünk, időben tájékoztatást fogunk adni.”