2015. április 8.

Nagy nap New York életében

Közel 14 évvel a 2001-es terrortámadás után idén tavasszal átadásra kerül New York új ikonja, a One World Trade Center. A felhőkarcoló irodáiba az első bérlők már novemberben  beköltöztek, azonban a nagyközönség számára csak idén május 29-én nyitja meg kapuit a világ negyedik legmagasabb épülete. Az antennával együtt mért 541,3 méteres magasság nem véletlen, mivel ez pont megegyezik 1776 lábbal, ami egyben az Amerikai Egyesült Államok születésének évszáma is.


A május végén nyíló kilátóterasz több mint 380 méterrel a felszín felett a 100., a 101. és a 102. emeleten található. Május 26-án helyi iskolások, 27-én az építkezésen részt vevők, egy nappal nyitás előtt pedig bárki ingyen felmehet a kilátóteraszra. Igaz ehhez valószínűleg igen korán be kell állni a sorba, mivel érkezési sorrendben lesz a beengedés. Május 29-től szeptember 7-ig reggel 9-től éjfélig várja a látogatókat a One World Trade Center, szeptember 8-tól pedig este 8-ig van nyitva a nevezetesség. A felnőtt belépőért 32 dollárt, azaz nagyjából 8.800 forintot kell fizetni. Viszonyításképpen a szintén New Yorkban található Empire State Building 86. emeletén lévő kilátóba is ennyiért lehet felmenni, azonban a 102. emeleti kilátásért már 52 dollárt kérnek el.

Jegyeket magyar idő szerint ma (április 8.) 16:00 órától kezdik árusítani. Bár az épületnél is hozzá lehet jutni a tikettekhez, a nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes lehet az interneten keresztül előre megvenni a belépőket. Bővebb információ és jegyvásárlás: ITT.