2015. április 8.

Jönnek a 230 fős Wizz Air gépek

Mától elérhető az ülőhelyfoglalás a Wizz Air foglalási felületein, május 19-től - azaz a légitársaság 11. születésnapjától - az összes Wizz járat előre kiosztott ülésekkel fog üzemelni. Három pozitívum is van az újítással kapcsolatban:

  1. végre vége a rohamozásnak, a tülekedésnek és a taktikázásnak
  2. elfogadható áron kínálják az ülőhelyfoglalást (a legolcsóbb kategória 300 - 800 Ft / utas / irány)
  3. a legjobb az egészben, hogy foglalás során a rendszer felajánl egy helyet díjmentesen, ha meg vagyunk elégedve vele, akkor ingyen kaptunk egy olyan helyet, aminek örülünk. Tehát csak akkor kell fizetni az ülőhelyfoglalásért, ha nem tetszik a felajánlott ülőhely.

Az első próbafoglalások alapján azt lehet mondani, hogy az egy foglalásban szereplőket egymás mellé teszi a rendszer, illetve hogy kezdetben a folyosó melletti üléseket kaphatjuk meg ingyenesen. 

Az új ülőhelyfoglalásnak köszönhetően már látszik, hogy a téli menetrendben (például november 20. Budapest - London reggeli járat)  már üzembe állnak a jelenleginél 50 székkel nagyobb, 230 fős Airbus A321 típusú Wizz Air gépek. A nagyobb kapacitás kezdetben olcsóbb jegyárhoz vezethet, persze ha jó telítettséggel mennek a járatok, akkor ez nem lesz számottevő.