2017. március 4.

Erre figyelj az útlevél kiváltásánál

Nem 10 évig érvényes a "10 évig érvényes" útlevél
Az érvényességi időtartamot már nem a kiállítás időpontjától kell számítani, hanem a szülinaptól. A "10 évig" érvényesnél az előző szülinaptól, az "5 évig" érvényesnél pedig a következő szülinaptól. Azaz előfordulhat, hogy az előbbi csak kicsit több, mint 9 évig lesz érvényes. Azonban az 5 éves akár közel 6 évig is érvényes lehet. Röviden: mindkét esetben SZÜLETÉSNAP UTÁN ÉRDEMES ÚTLEVELET CSINÁLTATNI.

Útlevél igénylés infók 
Az "5 évig" érvényes útlevél 7.500 Ft-ba, a "10 évig" érvényes pedig 14.000 Ft-ba kerül. Nekem amúgy kevesebb, mint egy hét alatt elkészült. 

Ezért szeretjük a magyar útlevelet 
Sokszor kihangsúlyoztam már, most újra megteszem: elképesztően szerencsések vagyunk, mert a magyar útlevél a világ legerősebb útlevelei közé tartozik - ez persze nagyban az Európai Uniónak köszönhető. Utazóknak nem kell vízum (csak regisztráció) az USA-ba, Kanadába, Ausztráliába, de többek között Japánba, Új-Zélandra, Közép- és Dél-Amerika szinte össze országába vízummentesen utazhatunk. Sőt, az utóbbi években megszűnt a vízumkötelezettség Törökországba és az Egyesült Arab Emírségekbe is. fontos 

Mindig jusson eszedbe: AZ ÚTLEVÉL A VILÁG ÖSSZES ORSZÁGÁBA ÉRVÉNYES