2016. december 29.

Repjegy Dubajba 9.300 Ft-ért

Jól olvastad, lehet 9.300 Ft-ért repjegyet venni Dubajba. Viszont a vissza jegy 31-56 ezer forintba kerül. Ráadásul ezek az árak csak Wizz Discount Club tagok számára elérhetőek. Pont ezért gondolom, hogy az ehhez hasonló címek átverősek, vagy legalábbis messze nem fedik a valóságot. Ezt a rövid bejegyzést pedig azért írom, hogy erre felhívjam a figyelmet.

7 tipikus eset, amire érdemes odafigyelni:
  1. Csak az egyik irányba olcsó a jegy, mégis egyes oldalak úgy hirdetik, hogy ennyibe kerül a repjegy.
  2. Az utazás irreálisan hosszú, például Rómába nem sokan utaznak 14 napra csak azért, mert így a legolcsóbb a repjegy.
  3. Külföldi repterekről hirdetnek olcsónak tűnő jegyeket, viszont ha belekalkuláljuk az odajutás költségét, az esetleges szállásdíjat, akkor már nem is olyan jó az ajánlat.
  4. Egyes oldalak olyan helyre irányítanak át, ahol drágább megvenni a repjegyet, mintha azt a légitársaság honlapján vásárolnád meg. Ezért minden esetben, ha nem a légitársaság honlapján keresztül foglalnál, érdemes megnézni a légitársaság honlapját, hátha ott olcsóbb.
  5. Vannak olyan oldalak, amelyek nagyon olcsó szállásokat is belinkelnek, viszont sajnos sok esetben ezek a szállások a városközponttól messze helyezkednek el, illetve az is előfordul, hogy nagyon alacsony pontszámú értékeléssel rendelkeznek.
  6. A meghirdetett ár nem tartalmazza a kötelező adókat és illetékeket - sajnos ezt a trükköt még mindig alkalmazzák az utazási irodák. Persze itt felmerülhet benned, hogy a fapadosoknál is a repjegy árán felül fizetni kell például a feladott poggyászért, viszont van egy óriási különbség: ezek opcionális költségek, az utazási irodák pedig kötelező díjakat szoktak "eltitkolni".
  7. És végére a legfontosabb: az akció önmagában nem jelent egyet az olcsó árakkal. Sok esetben akció nélkül kevesebbe kerül a repjegy. Szóval nem érdemes gondolkodás nélkül foglalni csak azért, mert "akciós" a repjegy. Persze 2016-ban is rengeteg olyan akció volt, amikor hihetetlen jó áron lehetett repülőjegyet foglalni.