2016. szeptember 5.

Nem lesz teltház a szurkolói járaton, sőt...

A Wizz Air szurkolói különjáratokat indít Budapestről a világbajnoki selejtező mérkőzések helyszíneire. Feröerre szeptember 6-án, Rigába október 10-én indít járatot a légitársaság, mindkettőt egyik új, 180 üléses Airbus A320-as repülőgépével. A járatok napközben indulnak, hogy a magyar szurkolók időben odaérhessenek a meccsre, majd a mérkőzés után, késő éjjel indulnak vissza. A jegyek kizárólag oda-vissza útra foglalhatók és nem érvényes rá semmilyen kedvezmény, tehát a Wizz Discount Club tagság sem.

Kezdetben 62 ezer forintért kezdték el árusítani a retúr jegyeket, azóta (egy rövid időszak kivételével, amikor 112 ezer Ft volt a repjegy) 94 ezer forintért kínálják a retúr tiketteket Feröerre. A mostani állás szerint, egészen pontosan 16 órával az indulás előtt még 71 egy szabad hely van a 180 fős gépen. Azaz a gép 40%-a üres, pedig egy átlagos Wizz járatnál ez a mutató augusztusban 7% volt. Persze nem kötelessége a Wizznek olcsón adni a jegyet, de olcsóbb jegyekkel valószínűleg megtelt volna a szurkolói járat.

Rigába még mindig 62 ezer Ft a retúr repjegy, igaz, az ülésválasztás során eddig csak 15 foglalt szék látszik. Ha a feröeri járatból indulunk ki, akkor itt is inkább üresen megy el a gép, minthogy lejjebb vigyék a repjegy árát.