2016. augusztus 23.

Noha már le kellett adni a pótfelvételihez a jelentkezést, erre a képzésre egészen augusztus 28-áig jelentkezhetsz!

A műegyetem Vasúti Járművek, Repülőgépek és Hajók Tanszéke két repüléssel kapcsolatos angol nyelvű szakirányú továbbképzési szakot is hirdet: az Aviation Engineer (műszaki előképzettséggel) szakon Szakmérnök, CPL, ME-IR, MCC-JOC, ATPL elmélet szakképzettség, az Aviation Specialista szakon Specialista, CPL, ME-IR, MCC-JOC, ATPL elmélet szakképzettség szerezhető meg négy félév alatt, 120 kreditponttal. A képzés célja olyan repülőmérnöki ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik a megszerzett elméleti és gyakorlati tudás birtokában további jelentős képzés nélkül megfelelnek a közforgalmi repülésben működő légitársaságok felvételi követelményeinek másodpilóta, vagyis első tiszti munkakörben.


Az elméleti képzés a moduláris ATPL képzéseknél átfogóbb és mélyebb ismeretanyagot ad át, a közlekedésmérnöki és a gépészmérnöki kar oktatóinak segítségével. A gyakorlati képzést a légitársaságok elvárásainak megfelelő, nagygépes szemlélettel folytatjuk, aktív közforgalmi pilótaoktatók részvételével. A képzés végén a szakdolgozat mellett a Nemzeti Közlekedés Hatóság közforgalmi pilóta vizsgáit is teljesíteni kell. 

A jelentkezés feltétele legalább középfokú angol nyelvvizsga, és az 1. kategóriás repülőorvosi minősítés. A képzés költségtérítéses, a teljes program ára 14.950.000 Ft, viszont jó hír, hogy a magyar állampolgárok akár a teljes összegre felvehetik a Diákhitel 2-t. 

Jelentkezni egészen augusztus 28-áig lehet, minden további információ az egyetem képzéssel kapcsolatos weboldalán megtalálható. Azoknak sem kell csüggedniük, akik a határidő közelsége miatt most még nem tudják elhatározni magukat, mivel a képzést keresztfélévben is tervezzük indítani.

- Cavok Aviation -