2016. június 6.

EB-blog: csak utazás, semmi foci

A magyar foci válogatott 30 év után újra világeseményen bizonyíthat. Mivel nekem az utazás mellett a foci a másik szenvedélyem, ezért már pár éve úgy terveztem, hogy idén júniusban Franciaországba leszek. Miért voltam ennyire biztos ebben? Nagyon egyszerű, az eddigi 16 csapat helyett most már 24 ország válogatottja méri össze erejét a kontinensviadalon és mivel a magyar csapat az utóbbi években Európában a 20-26. hely környékén mozgott, ezért most nem kellett akkora bravúr a kijutáshoz.


Novemberben (amikor én még Új-Zélandon voltam) sikerült kiharcolni az EB-részvételt. A csoportok sorsolása decemberben volt, ekkor derült ki, hogy Ausztriával (június 14. Bordeaux), Izlanddal (június 18. Marseille) és Portugáliával (június 22. Lyon) játszunk. Januárban és februárban került sor a "jegyértékesítési-lottóra", azaz arra, hogy kisorsolták azokat, akik jegyet vehetnek a magyar mérkőzésekre.

Azóta eltelt több mint három hónap, viszont a mai napig sem sikerült teljesen megtervezni az utazásunkat. Amit tudunk, hogy autóval megyünk, viszont az indulás napja egyelőre még nincs tisztázva. Az első meccs előestéjén 200 km-re fogunk megszállni Bordeaux-tól, azaz az első cél, hogy hétfő estig oda eljussunk. Az útvonal persze nincs teljesen lefixálva, meg az se, hogy útközben mit nézzünk meg, vagy hogy hol aludjunk. Persze lazán és rugalmasan kell hozzáállni, meg amúgy is még van pár nap kitalálni a dolgokat.