2016. május 18.

Egyszerűbb lesz a repjegyfoglalás a Wizz Airnél

Úgy néz ki, hogy a Ryanairhez hasonlóan a Wizz Air is egyszerűsíti foglalási folyamatát. A magyar gyökerekkel rendelkező fapadosnál három platformon is lehet foglalni: normál honlap (wizzair.com), a mobilra optimalizált honlap (m.wizzair.com) és a mobil applikáció (iOS és Android). Bár hivatalos tájékoztatás még nincs, de amellett, hogy a mobilra optimalizált honlap külseje megváltozott, a foglalás is leegyszerűsödött. 


Az új verzióban az összes opcionális költség alapértelmezés szerint az ingyenes lehetőség lesz, azaz például sem a poggyászoknál, sem az utasfelvétel típusánál nem kell külön kattintani azoknak, akik az ingyenes opciót választanák. Egyedül a Wizz Discount Club tagságnál kell választani, hogy kéjük-e a szolgáltatást, vagy nem (nyilván a jelenlegi tagoknak ez sincsen). Reméljük ez az új szemlélet a rendes honlapon és a mobil applikációban is hamarosan megjelenik.


Amúgy még annyit, hogy a mobilra optimalizált honlapon jelenleg sok olyan járatpár szerepel, ahová nincs menetrend szerinti járat. Budapestről például a Feröer-szigetek, Gdansk, Hurghada, Katowice, Kolozsvár, Poznan, Riga és Salzburg is "elérhető" - persze valószínűleg informatikai hibáról van szó, mert nincs foglalható járat a menetrendben.