2016. április 10.

Romániában bővít a Wizz Air

Augusztusban nyitja meg új bázisát Nagyszebenben a Wizz Air és négy új járatot indít a Nagyszeben Nemzetközi Repülőtérről (Sibiu International Airport). A légitársaság továbbá bejelentette, hogy Szucsáva célállomással bővíti romániai hálózatát, ahonnan London Lutonba indít új járatot. 


A Wizz Air már ma is Románia legnagyobb légitársasága, Nagyszeben a hetedik bázisa lesz Romániában, míg Szucsáva a kilencedik romániai célállomása. Az új bázison egy új Airbus A320 fog szolgálni, a Wizz Air Nagyszebenből induló új járatai Nürnberg, München Memmingen, Milánó Bergamo és Madrid célállomásokra repülnek majd, míg a London Lutonra induló járatok száma ötre emelkedik. A Szucsáváról indított új járat hetente négyszer repülve köti össze az észak-romániai várost London Luton repülőterével. 


A Wizz Air 2015-ben több mint 4,5 millió utast szállított Romániában, felülmúlva a 2014-ben elért 3,9 milliós utasszámot. A szucsávai bővülésen túl idén júliusban indul a légitársaság jászvásári bázisa, ezzel növelve az alacsony viteldíjas szolgáltatások elérhetőségét Észak-Romániában. 

A Wizz Air az év folyamán tovább bővíti kapacitását Romániában a Kolozsvárra és Bukarestre érkező új repülőgépekkel. A Wizz Air flottája a legfiatalabb Európában, májusban érkeznek a bukaresti bázisra az első A321ceo típusú gépek az Airbus A321 rendelések második fázisának kezdeteként. Az A321 az egyik leginkább költséghatékony repülőgép a piacon, amelynek köszönhetően a Wizz Air a lehető legalacsonyabb viteldíjakat tudja biztosítani. 


A Wizz Air jelenleg 114 útvonalat kínál Romániából 16 országba, alacsony viteldíjas kapcsolatot biztosítva Románia és Európa többi része között úgy az üzleti, mint a szabadidős utazóknak. Ma 19 repülőgép szolgál a romániai Wizz Air-bázisokon, amely közel 2 milliárd eurós befektetést jelent. 

- a Wizz Air sajtóközleménye -