2016. április 27.

Friss hír: új Wizz járatok a Kanári-szigetekre!

Tenerife után Lanzarote és Fuerteventura is elérhető lesz Budapestről Wizz Airrel. Utóbbiról már március elején lehetett hallani és úgy tűnik, a piaci pletykák igaznak bizonyultak. A két új járattal együtt már mind a négy nagy sziget elérhető lesz Budapestről közvetlen fapados járattal, mivel a Wizz mellett a Ryanair is repül a Kanári-szigetekre, Gran Canaria repülőterére.


A Wizz Air sajtóközleménye:

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma két új Budapestről elérhető célállomást jelentett be: a Kanári-szigetek Fuerteventura és Lanzarote szigeteit. Az új járatok október 30-án, illetve november 2-án indulnak.

A légitársaság 2015 vége óta üzemeltet járatokat a kanári-szigeteki Tenerifére, és most két további, homokos strandjairól, gyönyörű vulkáni tájairól és egész évben kellemesen meleg klímájáról ismert nagy szigetet tesz elérhetővé Budapestről.

2004-es indulása óta a Wizz Air folyamatosan bővíti hálózatát Magyarországon. A légitársaság jelenleg két magyar bázist üzemeltet Budapesten és Debrecenben, összesen 11 repülőgépet állomásoztatva az országban, több mint 1000 állást biztosítva repülő- és fedélzeti személyzetének, irodai és támogató munkatársainak. 2015-ben a Wizz Air 2,9 millió utast szállított alacsony viteldíjas Budapesti járatain, közvetve több mint 2000 helyi állást támogatva. Idén a légitársaság 27 százalékkal növelte üléskapacitását 2015-höz képest, ami a budapesti járatokat tekintve négymillió ülést jelent. A mai bejelentéssel 2016-ban a Wizz Air már tíz új útvonalat mutatott be Budapestről, olyan vonzó célállomásokkal, mint Nizza, Baden-Baden, Reykjavík, Baku, Liverpool, Ibiza, Bukarest és Szófia.

Új kanári-szigeteki járataival a Wizz Air hálózata már 23 ország 57 célállomására kínál utakat két magyarországi bázisáról, Budapestről és Debrecenből. Az új útvonalakra a jegyek már foglalhatók a wizzair.com oldalon.