2016. április 2.

3 rövid hír, ami a héten kimaradt

MEGÉRKEZETT A WIZZ LEGÚJABB REPÜLŐGÉPE
Immár 4 Airbus A321 típusú repülőgép állomásozik Budapesten, ezáltal a Wizz kapacitása nem csak a gépek száma miatt növekszik, hanem azért is, mert négy gép 50 fővel több utast képes elszállítani. Az utasok szemszögéből nincs nagy különbség a 180 és a 230 fős Wizz Air gépek között, talán annyi, hogy 50 fővel több utas osztozik a 3 darab mosdón. 

NYÁRI MENETREND - ÚJ JÁRATOK
Visszatért Budapestre a Vueling, a nyári menetrendben Róma és Barcelona érhető el velük. A Wizz Air március 27-től újra repül Azerbajdzsánba, a Ryanair pedig újrainditotta a tamperei és velencei járatát. Eilat nem került be a nyári menetrendbe, elvileg novembertől újra repül oda a Ryanair.

KELET-EURÓPÁBAN TERJESZKEDIK A RYANAIR
Az ír fapados légitársaság bejelentette, hogy Vilniusban és Szófiában nyit bázist, ezáltal a  román piac után Litvániában és Bulgáriában is terjeszkedésbe kezdett a Ryanair. Ez a lépés azt is jelenti, hogy a Wizz Air komoly konkurenciát kap, Európa legnagyobb légitársaságával kell felvennie a harcot. Az utazók szemszögéből ez olcsóbb repjegyeket jelenthet, mert a két légitársaság komoly árversenybe kezdhet.