2016. március 3.

Télen is repül Budapestről a Kanári-szigetekre a Ryanair

Az ír fapados légitársaság mai budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette az október végétől érvényes menetrendjét, viszont a járatok egy részét elfelejtették feltölteni a foglalási rendszerben. Egyelőre se Gran Canaria, se Malaga nem szerepel a téli menetrendben, pedig már több mint 7 órája megtörtént a bejelentés. Lehet reménykedni, hogy alacsony bevezető árak kerülnek be a foglalási rendszerbe, de inkább az a valószínű, hogy az indulás közeledtével lesz olcsóbb a jegyár a Kanári-szigetekre.


A légitársaság sajtóközleménye:

A Ryanair, Európa első számú légitársasága ma (március 3-án) bejelentette eddigi legnagyobb budapesti téli menetrendjét (2016-ra): 2 új járatot indít Berlinbe és Nürnbergbe, 3 új téli járatot Billund-ba, Gran Canaria-ra és Malaga-ba, valamint növeli járatai számát Brüsszelbe és Rómába. Ez évi 1,8 millió utast és 1.350* állást jelent a Budapest Liszt Ferenc repülőtér számára, a Ryanair pedig 16%-al növeli budapesti utasforgalmát.

A Ryanair 2016-os budapesti téli menetrendje a következő újdonságokat tartalmazza:
• 2 új járat: Berlin (napi) és Nürnberg (napi)
• 3 új járat: Billund (heti 2), Gran Canaria (heti 1) & Malaga (heti 2)
• Több járat: Brüsszel-Charleroi (heti 9) & Róma-Ciampino (heti 9)
• Összesen 19 úti cél • Heti 110 járat • Évi 1,8 millió utas (+250.000)
• 1.350* “helyszíni” állás/év


A magyar fogyasztók és a Magyarországra érkező látogatók 19 úti cél közül válogathatnak Budapesten 2016. telén és további szolgáltatásoknak örülhetnek. A Ryanair továbbra is erősen növekszik Magyarországon és Kelet-Európában és élménnyé varázsolja utazást “Always Getting Better” programja által, mely több járatot, új mobil applikációt, új fedélzeti belteret és új légikísérő-egyenruhát is tartalmaz. 

*Az ACI kutatása szerint 1 millió utas hozzávetőlegesen 750 ‘helyszíni’ állást biztosít.