2016. március 5.

Hamarosan pár euróért buszozhatunk Bécsbe és tovább

December 6-án írtam egy bejegyzést "Küszöbön a fapados buszok forradalma" címmel, amit a Megabus európai terjeszkedése ihletett. Sajnos egyelőre Münchennél megálltak, pedig én biztos pezsgőt bontanék egy esetleges budapesti járatnyitásnál. Honnan ez a rajongás? Nagyon egyszerű, jó szolgáltatás szuper áron. 2009-ben utaztam velük először, akkor New Yorkból Philadelphiába, Bostonba, sőt még Torontóba is elvittek 1 dollártért. 2015 nyarán is volt egy Torontó - Buffalo és egy Boston - New York utam a Megabus fedélzetén, előbbiért 5, utóbbiért 2 dollárt kellett fizetni. Mit ne mondjak, megkérték az árát.


December 18-án jött a következő buszos bejegyzés "Új fapados buszjárat Lengyelországba" címmel, akkor a Polskibus budapesti járatnyitásáról írtam. Krakkóba és Varsóba a Polskibus mellett a Lux Express is üzemeltet járatokat, néha akciósan akár pár ezer forintból kijön az oda-vissza út.

Hamarosan újabb diszkont busztársaságot köszönthetünk Budapesten, ugyanis a Flixbus kezd közép- és kelet-európai terjeszkedésbe. Az indulás tervezett időpontja egyelőre nem publikus, de csodálkoznék, ha nem tavasszal, vagy nyáron indulnának az új járatok. Ezen felül az is jó hír, hogy a régiós működési központot Zágrábban és Budapesten nyitja meg a Flixbus, azaz buszvezetőkön kívül is vesz fel pár embert a busztársaság. Az irodai pozíciókra ITT lehet jelentkezni.