2016. február 25.

Új Budapest-Szófia útvonalat indít a Wizz Air

November 1-től újra lesz közvetlen légi összeköttetés Budapest és Szófia között. A Wizz Air gépei ezen az útvonalon hetente háromszor, keddenként, csütörtökönként és szombatonként fognak közlekedni. A legolcsóbb repjegyek Wizz Discount Club tagoknak irányonként 3.090 forintba kerülnek, a normál jegyár 4.490 - 6.990 forint között mozog.


A légitársaság sajtóközleménye:

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy november 1-től új útvonalat indít Budapest és Szófia között. A magyar és a bolgár főváros közötti járat heti három nap közlekedik majd, a jegyek már elérhetők a www.wizzair.com honlapon 39,99 leva/5990 forint (€19.99) kezdőáron.

Az új útvonalakkal a Wizz Air Budapestről jelenleg 23 ország 48 célállomására, Szófiából pedig 15 ország 29 úticéljára kínál alacsony viteldíjú járatokat. Ezenkívül, a növekvő utasszám kiszolgálása érdekében a Wizz Air mindkét városban bővíti bázisflottáját. Szófiába márciusban érkezik a hatodik bázisgép, míg a budapesti flotta a nyár folyamán bővül majd 10 repülőgépre.

Teljes hálózatát tekintve a Wizz Air 22 százalékkal, a 2014-es 15,8 millióról 19,2 millióra növelte utasainak számát 2015-ben. Bulgáriában az utasok száma 2015-ben elérte az 1,36 milliót, Magyarország két bázisrepülőterén, Budapesten és Debrecenben 2,9 millió utas fordult meg.

A Szófiából nemrég bejelentett új útvonalak között található Köln, Nápoly, Bari, Genf, München Memmingen, Alicante, Hamburg/Lübeck, Bristol, Oslo és Birmingham. A Budapestről elérhető, nemrég bejelentett útvonalak között található Reykjavík, Glasgow, Liverpool, Ibiza, Karlsruhe/Baden-Baden, Baku és Nizza. A Wizz Air emellett az Európa-bajnokságon szereplő magyar futballválogatott szurkolói számára három különjáratot is bejelentett júniusra: Budapestről Bordeaux-ba, Lyonba és Marseille-be indulnak repülőgépek.

„Nagy izgalommal ajánljuk új, Szófiát és Budapestet összekötő útvonalunkat azon ügyfeleinknek, akik alacsony viteldíjú, közvetlen összeköttetést keresnek üzleti vagy szabadidős utazás, vagy családi látogatás céljából a térségben. Magyarországon és Bulgáriában is, de egész Európa-szerte egyre több ember választja a WIZZ-t nagyon alacsony viteldíjainknak, bővülő útvonalhálózatunknak és barátságos, profi fedélzeti szolgáltatásainknak köszönhetően” – mondta Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere.