2016. február 17.

Kelet felé terjeszkedik a Wizz Air

Már egy ideje sejteni lehetett, hogy Grúzia lesz a következő ország, ahol bázist nyit a Wizz Air. A keleti irány teljesen érthető, mert egyrészt fapados szempontból új piacról van szó, másrészt a lépés előremenekülésnek is felfogható, ugyanis a nagy rivális Ryanair Lengyelország után Romániában és Bulgáriában is szeretne piacvezetővé válni. Ez lesz a Wizz Air 24. bázis repülőtere, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy szeptembertől 24 repülőtéren fog legalább egy Wizz Air gép és személyzet állomásozni.


A légitársaság sajtóközleménye:

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy szeptembertől új bázist fog üzemeltetni Kutaisziben a David the Builder Nemzetközi Repülőtéren egy A320 repülőgéppel és hét új európai járattal.

A Wizz Air heti két alkalommal repül Kutaiszi és Berlin Schönefeld, München Memmingen, Milánó Bergamo, Dortmund, Larnaca és Szófia célállomások között, míg a Kutaiszi-Thesszaloniki járat heti háromszor repül majd. Az új célállomásokkal a Wizz Air grúziai hálózata nyolc országot ér el 11 útvonalon. A járatokra a jegyek 24.99 eurótól foglalhatók.

A kertjeiről és fákkal szegélyezett utcáiról híres Kutaiszi Grúzia második legnagyobb városa. Leghíresebb látványossága a 11. századi Bagrati katedrális, mely az UNESCO világörökségi helyszínei közé tartozik. A Wizz Air 2012 óta működik Kutaisziben, ahol azóta több mint félmillió utast szállított.

A bázisindítás részleteiről a Tbilisziben tartott mai sajtótájékoztatón számolt be Grúzia miniszterelnök-helyettese és egyben a gazdaságért és a fenntartható fejlődésért felelős minisztere, Dimitrij Kumszisvili és a Wizz Air vállalati kapcsolatok igazgatója, Owain Jones.

Owain Jones, a Wizz Air vállalati kapcsolatok igazgatója elmondta: "Izgatottan veszünk részt Kutaiszi gazdasági fejlődésében, nem pusztán a kultúra és a turizmus tekintetében, de az üzleti és az ipari fejlődés terén is. A Wizz Air hisz abban, hogy az Airbus A320 repülőgép és a helyben toborzott bázis személyzet befektetése Grúziában mind az ország, mind a légitársaság számára megtérül gazdaságilag. Tudjuk, mennyire fontos a megfizethető légi közlekedés a régió gazdasági fejlődése szempontjából, hiszen ezt eredményezte a WIZZ működése minden bázisunkon. Legújabb bázisunk nyitása hangsúlyozza elkötelezettségünket, hogy a grúz emberek kiváló minőségű, alacsony viteldíjas szolgáltatásokat vehessenek igénybe Európa egyre több városa felé."

Dimitrij Kumszisvili, Grúzia miniszterelnök-helyettese, a gazdaságért és a fenntartható fejlődésért felelős miniszter elmondta: "Kiterjedt és gyümölcsöző együttműködést követően büszkén üdvözöljük a Wizz Airt, Európa egyik legnagyobb diszkont légitársaságát abból az alkalomból, hogy megnyitja bázisát a régió első diszkont repülterén, a Kutaiszi Nemzetközi Repülőtéren. Biztosan vagyunk abban, hogy a Kutaiszi Nemzetközi Repülőtér a Wizz Air sikeres és eredményes bázisa lesz, mely hozzájárul Grúzia turisztikai fejlődéséhez és új lehetőségeket nyújt majd a grúz utazóknak, hogy megfizethető viteldíjakon utazhassanak Európába. A Wizz Air bázisa új munkalehetőségeket biztosít az iparág szakembereinek és a légiipar egészére is pozitív hatással lesz."