2016. január 11.

Belevágsz Te is az új-zélandi kalandba?

Nyilvánossá vált az idei Új-Zélandra szóló Working Holiday vízum jelentkezési ideje. Ez lesz a negyedik év, amikor magyar fiatalok megkaphatják ezt a speciális vízumot. Idén két nappal korábban, április 20-án indul a regisztráció, amelynél a legfontosabb tényező a gyorsaság, ugyanis csak 100 hely áll rendelkezésre. Az első évben egészen augusztus elejéig voltak üres helyek, a másodikban kicsit több mint fél óra alatt megtelt a 100 fős kvóta. Tavaly pedig ennél is gyorsabban, olyan 10 perc alatt fogyott el az összes hely. Idén várhatóan még ennél is kevesebb idő áll rendelkezésre a regisztrálásra, mert egyre többen szeretnének Working Holiday vízummal Új-Zélandra menni.

A legfontosabb tudnivalók magához a jelentkezéshez:
  • a regisztráció kezdete magyar idő szerint: 2016. április 20. 0:00
  • jelentkezésnél a gyorsaság dönt a 100 helyről
  • rendelkezz magyar útlevéllel, amely az Új-Zélandról való tervezett elindulástól számítva még legalább 3 hónapig érvényes (például ha 2016 októberben érkezel Új-Zélandra és 2017 októberéig maradsz az országban, akkor az útlevélnek legalább 2018 januárjáig kell érvényesnek lennie)
  • 18-35 év közötti fiatalok jelentkezhetnek
  • 208 NZD (~ 40.000 Ft) jelentkezési díj kifizetése MasterCard vagy VISA kártyával

A vízum az Új-Zélandra érkezéstől számítva 1 évig érvényes, a munkavállalásnál "csak" az a megkötés, hogy egy munkahelyen maximum 3 hónapot lehet dolgozni. A hivatalos oldal ITT érhető el, sok hasznos információ és tanácsadás pedig a workingholiday.hu oldalon.