2015. december 18.

Új fapados buszjárat Lengyelországba

A mai naptól kezdve jár a Polskibus a Varsó - Krakkó - Budapest útvonalon, ezzel Magyarország még közelebb került a fapados buszok forradalmához. Persze csak a nevében fapados a busz, mivel a járművek modernek, többek között WIFI-vel és minden üléshez tartozó konnektorral vannak felszerelve. A legolcsóbb buszjegyek irányonként 1-2 ezer forintba kerülnek, azonban néha még ennél olcsóbban, akár 1 zlotyiért, azaz körülbelül 75 forintért is lehet náluk jegyet venni.

Kérdés persze az, hogy mit lép erre a konkurencia? A Lux Express szintén a Varsó - Krakkó - Budapest útvonalon üzemeltet járatot, ezen kívül az Eurolines és az Orangeways tekinthető még versenytársnak. 

Az Eurolines például pont a mai napra időzítette "Fekete péntek" akcióját, melynek keretében irányonként 2.016 forintért lehet buszjegyet venni többek között Bécsbe, Münchenbe, Krakkóba és Firenzébe. Foglalási időszak: ma (dec18) éjfélig | utazási időszak: január 11. - február 29. | bővebb információ és foglalás ITT.

Az igazi áttörést az jelentené, ha a Megabus is megjelenne Budapesten. Róluk azt érdemes tudni, hogy az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában kiterjedt hálózattal rendelkeznek és sokszor lehet velük akár 1 dollárért is utazni. Nekem a leghosszabb 1 dolláros utam Toronto és New York között volt, de Boston, Philadelphia, Buffalo is az 1 dolláros desztinációim közé tartoznak. A Megabus jelenleg Európa meghódításán dolgozik, reméljük egyszer Magyarországra is elérnek.