2015. december 16.

Mától Debrecen is Wizz Air bázis

A magyar légiközlekedés történetében különleges nap a mai, ugyanis ma nyitja meg második magyarországi bázisát a Wizz Air. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy mától a légitársaság egyik gépe Debrecenben fog állomásozni, azaz reggel onnan indul és este oda érkezik. 

A bázisnyitásnak köszönhetően mától 6 úti cél lesz Debrecenből közvetlen Wizz Air járattal elérhető: Brüsszel-Charleroi, Eindhoven, London-Luton, Malmö, Milánó-Bergamo és Párizs-Beauvais. A bázis repülőgép a mai napon reggel 6:40-kor Párizsba megy, majd ezt követően 12:40-kor Milánóba repül, végül pedig 17:25-kor London az úti cél, ahonnan a menetrend szerint 23:30-kor ér vissza Debrecenbe.   


Az sokat elárul a járatok iránti keresletről, hogy januári és februári dátumokra London kivételével az összes úti célra halomban állnak a 2500, illetve a 2990 forintos jegyek. Ráadásul még Wizz Discount Club sem kell hozzá, azaz 5000 forintból kihozható egy oda-vissza repjegy Brüsszelbe, Malmöbe, Milánóba vagy Párizsba - igaz, nem a fő repterekre. Úgy néz ki, nehezen indul be a bázis, mondjuk ez teljesen természetes. Például indulás előtt pár órával csak 45 foglalást mutatott a reggeli Debrecen-Párizs ülésterve, azaz a bázisgép első járatán az ülések közel 75%-a üres. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a gép visszaútján valószínűleg mind a 180 ülés foglalt lesz. Azonban a bázis sikerességére csak hosszabb távon derül fény, mindenesetre örömteli, hogy a Wizz Air hamarosan már 11 gépet fog Magyarországon állomásoztatni, tízet Budapesten, egyet pedig Debrecenben.