2015. október 28.

[47.] Egy parányi Szingapúr

Direkt úgy vettem a repülőjegyet, hogy megnézhessem valamelyik ázsiai várost. Szingapúr már régóta vonzott és most a kedvező repjegyárak is lehetővé tették, hogy idelátogassak. A leszállás és a felszállás között mindössze 12 óra telt el, szóval nem sok mindent sikerült megnéznem, de azért így is nagyon örültem, hogy itt szálltam át.


Mivel a télből a nyárba érkeztem, a reptéren az első dolgom volt rövidnadrágra váltani, majd a csomagot letettem a poggyászmegőrzőben és mentem is a városba. A metróállomáson automatából csak vonaljegyet lehet venni készpénzzel, viszont nekem napijegyre volt szükségem, amit szerencsére kártyával is ki lehet fizetni. Már majdnem sorra kerültem, amikor az előttem álló két német lány jegyvétele közben bedöglött az értékesítő számítógépe. Szóval a napijegynek lőttek, azonban a vonaljegyhez meg készpénz kellett. Mivel nálam csak 75 új-zélandi dollár volt, ezért mindenképpen automatából kellett pénzt felvennem. Ez nem a reklám helye, de ilyenkor jön jól a Gránit Platinum kártyám, amellyel bárhol a világon havonta kétszer díjmentesen vehetek fel pénzt. 10 szingapúri dollárt vettem fel, hát mit ne mondjak, nem vittem túlzásba, de szerencsére mindenhol lehetett kártyával fizetni, még a csomagmegőrzőben is.

Szinte az egész időt az öbölben töltöttem, ahol a legfőbb nevezetességek találhatóak. Sokat gondolkoztam, hogy felmenjek-e a Marina Bay Sands hotel kilátójába, de nagyon örültem, hogy végül felmentem, mert fantasztikus onnan a kilátás. Miután körbenéztem a kilátóban, az árnyékos oldalra leültem, nekidőltem a falnak, a fülembe zenét tettem és egy-két órán át élveztem a magasból a tenger látványát. Itt található talán a világ leghíresebb medencéje, amelyet csak a hotelben megszálló vendégek használhatnak. Egy éjszakára egy kétfős szoba 80-100 ezer forintba kerül, szóval megkérik az árát a majdnem 200 méter magasan fürdésnek. Ennek egy igazán jó és sokkal olcsóbb alternatívája Kuala Lumpurban található, erről bővebben ITT írtam még tavaly decemberben. Hamar eltelt az idő és már mentem is vissza a reptérre, irány a következő állomás: Ausztrália.