2015. október 23.

[45.] Ádám újra világgá ment

A tervezettnél több mint egy hónap késéssel, de újra útnak indultam. Mivel még január elejéig érvényes a working holiday vízumom, ráadásul a kocsit sem adtuk el, illetve a munkahelyen is szerencsére várnak vissza, nem volt kérdés, hogy visszajövök Új-Zélandra. Azonban most (egyelőre) egyedül utazom, de erről majd bővebben később. 

Nagy mázli, hogy a hosszú távú járatoknál (főleg, ha egyirányú jegyről van szó), akkor indulás előtt pár nappal is lehet olcsó repjegyet találni - persze az olcsóság nagyon relatív. Nem egészen négy nappal indulás előtt vettem meg a repjegyek és így is annyiba kerültek, mintha hónapokkal ezelőtt történt volna a vásárlás. A Budapest – Doha – Szingapúr egyirányú jegy 142 ezer forintba került volna, azonban ha a Kuala Lumpur – Doha – Budapest útvonalat is hozzáadtam a foglaláshoz, akkor csak 139 ezer forintba került a repjegy. Tudom, nincs ebben semmi logika, hogy egy más városból visszainduló oda-vissza jegy olcsóbb, mint egy sima egyirányú, de mindenesetre akkor is megérte így vennem a repülőjegyet, ha netán nem azzal a járattal jönnék haza. Az indexen tuti valami hasonló címmel jelenne meg ez az írás, hogy „Kuala Lumpur – Budapest repjegy -3.000 forintért". 

Időben szálltunk fel Budapestről és teljesen eseménytelen volt az út mindaddig, míg Románia felett repülve egyszercsak elkezdenek elhalkulni a hajtóművek, a következő pillanatban pedig mintha már zuhannánk is. Sok utas sikítani kezd, csomó ital kiömlik, de szerencsére hirtelen stabilizálódik a helyzet és repülünk tovább, mintha mi sem történt volna. A furcsa az egész légörvényben, hogy semmi előzménye nem volt, szóval ezért is érdemes folyamatosan becsatolt övvel utazni, mert egy ilyen pár másodperces légörvény is tud sérüléseket okozni. És ezek után jött a Doha – Szingapúr járat, ahol nem történt semmi a felszállás után.... de vajon mi történt előtte?