2015. április 16.

Sokadik utasforgalmi rekord Ferihegyen

Az előző hónapban több mint 743 ezer utast szolgált ki a budapesti légi kikötő, ez 12 százalékkal haladta meg a tavaly márciusi adatot. Az év első három hónapjában 220 ezerrel nőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma a tavalyi év hasonló időszakához képest, mely újabb lépés a 10 milliós utasforgalom elérése felé.

A légitársaságok sorrendjét továbbra is a Wizz Air vezeti magabiztosan – a magyar hátterű légitársaság idén tavasszal sorrendben a kilencedik Airbus A 320-as típusú gépet hozza a budapesti bázisra. Az új gépnek köszönhetően tudja a légitársaság elindítani a maastrichti, az hurghadai és a szardíniai új járatot, illetve növelni a járatszámot a már meglevő útvonalakon. Az utasforgalom alapján a második helyezett a Ryanair, utána a Lufthansa, az easyJet, a Norwegian, az Air France, a Germanwings, a British Airways, a KLM és Turkish Airlines következik. A felsorolásból is jól látszik, hogy a növekedés egyenletesen oszlik meg valamennyi légitársasági szegmensben. 

 A küldő városok statisztikáját a forgalom alapján most is London vezeti (négy repülőtérére összesen öt légitársaság repül Budapestről), Párizs stabilan átvette a második helyet (nem utolsósorban az Air France járatbővítésének köszönhetően), utána Brüsszel, Róma, Frankfurt, Isztambul, Milánó, Amszterdam, München és Moszkva a sorrend. - áll a Budapest Airport sajtóközleményében.