2015. február 10.

[24.] U20-as foci VB: megkaptuk Brazíliát

Aucklandben ma volt a júniusi Új-Zélandon megrendezésre kerülő U20-as foci világbajnokság csoportjainak sorsolása. A magyar utánpótlás válogatott a tavalyi hazai rendezésű 19 éven aluliak Európa Bajnokságán kvalifikálta magát a tornára és minő véletlen, a foci és az utazás szerelmeseként én is pont Új-Zélandon vagyok. 


A mai napot már régóta izgatottan vártam, mert a sorsolás nagyban befolyásolja, hogy júniusban Új-Zéland melyik részén leszünk. Két dologért szorítottam, egyrészt, hogy a magyar csapat viszonylag könnyű csoportba kerüljön, másrészt pedig, hogy a mérkőzések Aucklandben, vagy ahhoz közel legyenek. 

Nos, az első kívánságom abszolút nem jött be, mivel a magyar csapat Brazíliával, a később megrendezésre kerülő Afrika-kupa bajnokával és Észak-Koreával került egy csoportba. A válogatott edzője szerint ez a világbajnokság legnehezebb csoportja és ez szerintem is így van, már a továbbjutás is óriási bravúr lenne. A második kívánságom még csak-csak bejött, mert a mérkőzések az Északi-szigeten lesznek, igaz, Aucklandtől és Wellingtontól – ahol a legtöbb magyar lakik – egyaránt 350 kilométerre lévő New Plymouth városában kerülnek megrendezésre. Ha Aucklandben játszana a magyar válogatott, akkor talán több száz, akár ezer honfitársunk is szurkolhatna a csapatnak, így azonban sajnos nem lehet számítani sok magyar szurkolóra. Mindenesetre rajtam nem fog múlni a szurkolótábor megszervezése! :)