2015. január 15.

[16.] A siker receptje szerintem: a kitartás

Ha minden igaz, akkor készült egy statisztikai kimutatás arról, hogy az emberek az újévi fogadalmukat a mai napon, azaz január 15-én adják fel. Személy szerint én nem a fogadalmakban, hanem a hosszú távú kitartó munka általi fejlődésben hiszek. Év elején a fitness termek tele vannak, még a világ másik felében, Ausztráliában is. Aztán szépen lassan csökken a létszám és az emberek folyamatosan adják fel fogadalmaikat, álmaikat. 

A legfontosabb, hogy mindig legyenek konkrét céljaid és ha ez meg van, akkor már csak dolgozni kell a cél elérésén. Ehhez kitartás, a kitartáshoz pedig akaraterő szükséges. Azonban érdemes azzal tisztában lenni, hogy az akaraterő olyan mint az izom, idővel kimerülhet, szóval néha pihentetni, pihenni kell. Viszont jó hír, hogy gyakorlással növelhető az akaraterő. 

Egy magyar start-up bakancslista alkalmazással próbál hozzájárulni álmaid megvalósításhoz. Nemsokára elérhető lesz az app, feliratkozni itt lehet: yolify.net.

Nekem három nagy célom van erre az évre a mindenki utazhattal kapcsolatban: 
  1. kijönni Új-Zélandra és erről beszámolni, másokat inspirálni, hogy többen belevágjanak ilyen utazásokba (ez ugyebár már folyamatban van)
  2. kitartani, energiát fektetni az oldalba, továbbra is teljes erőbedobással segíteni minden egyes olvasónak abban, hogy megvalósítsa utazással kapcsolatos álmait 
  3. Facebook-on elérni a 10.000 követőt, melynek eléréséhez sok-sok segítségre lesz szükség