2015. január 7.

[14.] Így spórolhatsz külföldön kuponnal

Az nagyjából alapnak számít, hogy külföldi utazás előtt érdemes megnézni a különböző programok, belépők árait az interneten keresztül, mert nagy esély van rá, hogy előre megvéve olcsóbban juthatunk hozzá, mintha a helyszínen fizetnénk érte. Sőt, az utóbbi években a kuponok annyira elterjedtek, hogy az adott úti cél kuponjaira is érdemes rákeresni, illetve a Groupon helyi ajánlatait végigböngészni. 


Most például a 309 méter magas Sydney Tower kilátójába sikerült 8 dollárért (1.600 Ft) kuponnal jegyet vennünk, ami előre vásárolva 18,5 dollár (3.700 Ft) lett volna, a helyszínen pedig 26,5 dollárt (5.300 Ft) kértek volna érte - szóval egy kis utánajárással sikerült két főre összesen 7.400 Ft-ot, 70%-ot megtakarítanunk. Korábban Dubajban a Grouponon talált kuponnak köszönhetően egy svédasztalos vacsorát, tevegelést, "sivatagi rallizást" tartalmazó sivatagi túrán vettünk részt mindössze személyenként 5.100 forintért. Hihetetlen ár, de tényleg ennyit fizettünk.


A Sydney Tower kilátójába 8 dollárért nagyon megérte felmenni, talán még az online árát is megéri, viszont ha csak 10-15 dollárt szeretnél költeni arra, hogy magasból lásd a várost, akkor a Harbour Bridge pilonját ajánlom - de erről egy kicsit később.