2014. december 22.

[6.] Az első benyomások Sydneyről

Szerencsére nagyon hamar sikerült leküzdenünk a tízórás időeltolódást, melyet annak is köszönhetünk, hogy másfél napra megálltunk Kuala Lumpurban. Így már az első napok is igen kellemesen teltek az ausztrál nyárban. Egyelőre nincs annyira hőség - ebben a pillanatban épp esik az eső - persze napközben így is strandpapucsban lehet járkálni. Amire nagyon oda kell figyelni, hogy a napsütés sokkal jobban éget, tehát napolaj és sapka kötelező kellék errefelé. Már az első nap sikerült jól lepirulnunk, azóta azonban jobban vigyázunk.


Nem is tűnne fel, hogy decembert írunk, ha nem lenne tele a város karácsonyi díszekkel és mikulásokkal. A bevásárlóközpontokban itt is egymást követik a karácsonyi dalok, ráadásul az utcazenészek is rátesznek erre egy lapáttal. Persze nagyon élvezzük a decemberi napfürdőzést, ráadásul errefelé csak most kezdődik igazán a nyár.


Első alkalommal csak pár órát töltöttünk a belvárosban, főleg a két nevezetesség környéken sétáltunk. Az Operaház és a Harbour Bridge tényleg lenyűgöző látványt nyújt, nem véletlen, hogy ennyire ikonná vált ez a két építmény. Az Operaház azonban belülről nem valami szép, ámbár ronda - össze sem lehet hasonlítani a budapestivel. A híd viszont nyújt izgalmas programokat, erről azonban egy későbbi bejegyzésben fogok beszámolni.