2014. augusztus 16.

Korfu + Róma szeptemberben

Lassan közeledik a nyár vége, már csak pár hétig közlekednek a Wizz Air nyaralójáratai. Az utolsó Budapestről induló járatokra igen kedvező áron lehet repülőjegyet venni, azonban a visszaút csak elég drágán, vagy egyáltalán nem lehetséges. Persze ha kellően rugalmasak vagyunk, akkor átszállva megoldható a hazaút és jó esetben még egy városnézés is belefér. Oda felé a Wizz járatait érdemes nézni, a visszaútra elsősorban a Ryanair, Vueling, easyJet hármas foglalási rendszerében szükséges keresni. A legjobb átszálló pontok Milánó (Malpensa és Bergamo), Róma (Ciampino és Fiumicino) és Brüsszel (Charleroi).

A szeptemberi utazás előnye, hogy a szállásárak általában alacsonyabbak, viszont az időjárás okozhat meglepetéseket. Szerencsés esetben a görög szigeteken szeptember közepén is strandidő fogadja az utazókat, azonban esős napok is előfordulhatnak. Fontos, hogy az átszállásos visszaútnál a két járat között mindenképpen legyen több óra, mivel ha az első járat késik, a másik gép nem fog megvárni.

Egy konkrét ajánlat:


  • szeptember 07. 06:05 Budapest - 08:45 Korfu | Wizz Air 8.990 Ft (Wizz klubtagoknak 6.090 Ft)
  • szeptember 15. 02:30 Korfu -  02:55 Róma-Fiumicino | Vueling 12.000 Ft (€40)
  • szeptember 16. 22:05 Róma-Ciampino - 23:45 Budapest | Ryanair 9.000 Ft (€29)

Az árak utasonként értendőek és csak a kézipoggyászt tartalmazzák (Wizz Air esetében csak a kis kézipoggyászt). A Rómából való hazaút lehetséges más napokon is, illetve a Wizz Air járatát is igénybe lehet venni. Szállást a jobb oldalon található keresővel érdemes keresni, két főnek stúdió Korfun 8 éjszakára már 40-50 ezer forint között foglalható.