2013. október 2.

Repjegy és szállás foglalás egyszerre - itt a Wizz Tours

A mai napon - a beígért indulás másnapján - megnyitott a Wizz Air internetes utazási irodája. A Wizz Tours oldalán egyszerre foglalható le a repülőjegy és a szállás. Csalódnia kellett azoknak, akik nyitási akcióban reménykedtek, mivel úgy néz ki, nincs semmi kezdeti kedvezmény. Sőt, az árakat elnézve és pár próbafoglalás készítve, arra a következtetésre juthatunk, hogy az oldal semmivel sem nyújt olcsóbb árat, mint ha külön foglalnánk le a szállást és a repülőjegyet.

A csomag ára tartalmazza repülőjegyet (minden adóval és illetékkel együtt), a nagy méretű kézipoggyász árát és a szállást. Viszont nem tartalmazza repülőtér és a hotel közötti transzfert, illetve a feladott poggyászért és a többi kiegészítő szolgáltatásért - ahogy a szokásos Wizzair foglalásnál - külön kell fizetni. Három próbafoglalás tanulsága, ahol a Wizz Tours árait összevethetjük azzal az árral, ha külön vesszük a Wizz honlapján a repjegyet, majd lefoglaljuk a booking.com-on a szállást (személyenkénti árak 2 fős foglalás esetén):

Dubaj (november 6-11. Panorama Deira Hotel)
106.200 Wizz Tours
106.500 repjegy + nagy kézipoggyász + szállás

Brüsszel (november 15-17. New Hotel Charlemagne)
33.400 Wizz Tours
32.100 repjegy + nagy kézipoggyász + szállás

Málta (január 18-25. Europa Hotel)
55.100 Wizz Tours
49.000 repjegy + nagy kézipoggyász + szállás
32.000 repjegy (Wizz Discount Club ár, kis kézipoggyásszal) + szállás (The Bugibba Hotel)

Mindenképpen pozitívum, hogy az oldal használata nagyon egyszerű és hogy a feltüntetett árak tartalmazzák az adókat és illetékeket - szemben az utazási irodák által a hirdetett árakkal, ahol általában a végén jóval magasabb összeget kell fizetni, mivel a reklámozott árban nincs benne a reptéri illeték, a kerozin pótdíj, stb. Habár legalább az utazási irodáknál nem kell külön fizetni a feladott poggyászért. Mivel a Wizz Discount Club tagság Wizz Tours foglalásoknál nem alkalmazható, a klubtagoknak (egyelőre) külön érdemes lefoglalni a repülőjegyet és szállást.