2013. október 8.

Dubaj: 30%-os akció és exkluzív képek

30%-os akciót hirdetett a Wizzair a dubaji járataira, a legek városába, ahol novemberben is 30°C van. A Wizz az október végén nyíló Dubai World Central légikikötőt fogja használni, amely a helyiek szerint nem túl nagy és nem is túl elegáns repülőtér, de mint tudjuk, arra felé más léptékkel gondolkoznak az emberek. Kedvezményesen foglalni ma és holnap lehetséges, a szállás árak - a hiedelmekkel ellentétben - megfizethetőek, azonban az igazi akció a vízummentesség lenne.

A járatok nagy részére 50 ezer forintból kijön a retúr jegy, mely még akkor is jóval olcsóbb a hagyományos légitársaságok árainál (120.000 Ft felett), ha hozzáadjuk a feladott poggyász díját is. Sőt, Dubaj csak a Wizz járataival érhető el közvetlenül Budapestről, hagyományosokkal egyszer át kell szállnunk. A legolcsóbb ajánlat november végére és december elejére található, amikor is 38 ezer forintért is megjárható Dubaj (Wizz Discount Club tagoknak 33.500 Ft). Ez az ár csak a kis kézipoggyász (42x32x25cm) árát tartalmazza, a nagy kézipoggyász ára irányonként 3.770 Ft, a feladott poggyászé 7.250 Ft.

A szállások nem olyan drágák, mint ahogy a legtöbben hiszik. Persze nem mondom, hogy olcsók, de az easyHotel-be például már 9.500 forintból is foglalhatunk szobát két főre, pár ezerrel drágábban több mint 20 hotel közül választhatunk. Ha igazán élvezni szeretnénk a luxust, 5 csillagos hotelben már 30 ezer forintért eltölthet 2 fő egy éjszakát. Természetesen a legutóbbi lottónyertes mindenképpen a Burj Al Arab hotelt válassza, a legkisebb szoba (170 négyzetméteres lakosztály) csupán 400.000 Ft egy éjszakára.

A vízummal kapcsolatban a rossz hír az, hogy egyáltalán kell vízum a magyar állampolgároknak, a jó hír pedig, hogy online igényelhető a Wizzair honlapján található linken keresztül. Az ára sajnos igen magas, 165 dollár (=36.000 Ft), de amíg nem tartozunk a vízummentes országok közé, nincs más választásunk. Habár felmerül a kérdés, ha veszünk egy Budapest-Dubaj, Dubaj-Kijev (és egy Kijev-Budapest) jegyet a Wizzairnél, akkor ez átszálló jegynek minősül-e? Azért érdekes a kérdés, mert tranzitvízummal - melynek ára hatezer forint - 4 napot is el lehet tölteni Dubajban. Aki ilyen háromszögben gondolkozik, előtte mindenképpen érdeklődjön a megfelelő szerveknél. Mivel az összes 2004-es bővítés előtti EU-tag állampolgárai vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Arab Emirátusokba, talán van rá reális esély, hogy belátható időn belül Magyarország is felvételt nyerjen ezen államok közé.

Jó utat és olcsó repjegyeket!