2013. november 14.

Télből a tavaszba, akár átszállással is

Budapest fapados szemmel nagyon szerencsés kiindulópont, mivel számos helyre repülhetünk közvetlenül, ha télen egy kicsit melegebbre vágyunk. A Wizzairnek köszönhetően elérhető Dubaj, Málta, Lárnaka, Tel-Aviv, Madrid és Barcelona - utóbbi kettő Ryanairrel is. Ma és holnap 20% kedvezményt ad a Wizz a mobil alkalmazáson keresztül történő foglalásokra. De mi van akkor, ha a Kanári-szigetekre vagy Portugáliába szeretnénk utazni?



Légitársaság  ilyen sűrűn akkor szokott akciózni, ha csődközeli állapotba van, azonban ez a Wizzairrel kapcsolatban semmiképpen sem mondható el. Ahogy korábban írtuk, nagy valószínűséggel a közelgő tőzsdére lépéssel állhat kapcsolatban a gyakori árleszállítás. Érdemes megnézni kedvenc úti céljainkat, mert januárra és februárra sok igen kedvező árú jegyet lehet találni, még akkor is, ha a gyakorlatban kicsit kevesebb a kedvezmény, mint 20%.

Ha olyan helyre utaznánk, amit nem lehet Budapestről fapadossal közvetlenül elérni, foglalhatunk átszállós utat is. Persze ezzel járnak bizonyos kockázatok, egyrészt a csatlakozó gép lekésése teljes mértékben az utas felelőssége, másrészt az indulás előtti 14. napig a légitársaságok minden gond nélkül megváltoztathatják a menetrendjüket, amivel szintén borulhat az átszállás. Ezért érdemes elegendő időt hagyni a két járat között, akár egy-két napot is. Ezt a köztes időt tökéletesen ki lehet használni, például a legutóbbi téli máltai utunk során úgy mentünk átszállva, hogy odafelé Firenzében és Pisaban töltöttünk két napot, visszafelé pedig Velencében egyet. Persze most már van közvetlen járat Budapestről Máltára, de még így is érdemes lehet beletenni plusz egy városnézést és így repülni: Budapest-Málta / Málta-Bergamo-Budapest.

A legjobb fapados átszállóhelyek: Brüsszel (Charleroi), Milánó (Malpensa és Bergamo), Eindhoven, Barcelona, Madrid és London (Luton és Stansted). Ezekről a repterekről Ryanairrel és easyJettel Portugálitól kezdve Marokkón át egészen a Kanári-szigetekig nagyon sok desztináció kedvező áron elérhető. Kicsit időigényes az utazás összerakása, de cserébe fantasztikus telelés a jutalom.

Jó utat és olcsó repjegyeket!